onsdag 20 maj 2009

Vår resa - Louvren och Triumfbågen

Efter lite utdraget morgonfix gav vi oss iväg med metron till Louvren. Det är en fantastisk upplevelse, men gud vad stort det är!!!! Jag bestämde mig redan från början att vi inte skulle hinna eller orka med allt, så det blev en del "skummande" och lite mer eftertanke vid mästerverken. Alex fick en liten lektion i konst... jag hoppas att jag inte var helt fel på det. Givetvis blev det även en minnesbok inhandlad. Vi var på Louvren i ca 4,5 timme och såg allt från antika skulpturer till iranska konstföremål och flamländsk barock.
När vi begav oss ifrån muséet får jag erkänna att våra ben och fötter var relativt trötta, och det var riktigt svårt att återhämta sig snabbt... men detta innebar givetvis inte att vi gav upp!

Vi tog metron till Alma Marceau och gick sedan "lyxgatan" Avenue Mortaigue upp till Champs Elysees. Efter ett snabbt stop med lite sockerintag fortsatte vi upp till triumfbågen. Efter lite vila i skuggan av Arc de Triomphe gick vi hela vägen tillbaka längs med Ch. Elysees men på vägen fick vi skula mot regnet i ett litet köpcenter som vi lämnade, ett paraply rikare, ca 1,5 h senare. Med trötta fötter tog vi oss hem med metronför att vila lite innan middag.

Efter en dusch, lite tillfixning och vila kände vi oss pigga nog för att ge oss ut och hitta ett bra matställe. Vid Saint Lazare hittade vi ett trevligt ställe och efter en god bit kött och kyckling fortsatte vi vår färd. Vid 22.30 tog vi sedan metron ner till Louvren igen, stannade ungefär 45 minuter och tog en massa sköna bilder och sedan blev det metron hem igen. Vi var hemma igen vid 23.30 och somnade sött!







Inga kommentarer: