måndag 18 maj 2009

Vår resa - Montmartre

Flygplatsen CdG var inget större problem (trots alla mardrömshistorier vi hört) och vi "råkade" springa rakt på vår utgång där rätt buss mot operan väntade. Vi var inne i stan redan 11.50 och på vägen till hotellet passade vi på att äta lunch på en trevlig liten bistro.

Väl incheckade på hotellet, begav vi oss ganska snabbt iväg norrut för att se Montmartre och Sacré-Coeur. Det duggade hela tiden så utsikten var kanske inte den bästa, men upplevelsen var trots allt slående.
Vi fikade på ett café på Place du Tertre innan vi begav oss ner till Galeries Lafayette (och för er som aldrig varit i Paris så menar jag verkligen ner!) ett megastort köpcentrum med massa lyxiga märken. Där dräglade vi ett par timmar och Alex hittade en snygg jacka som råkade kosta 2500 Euro. Lagom! Därefter drog vi hemmet, tvättade av oss resdammet och gav oss ut igen för att äta.
Efter en massa virrvarr i våra egna kvarter blev det till slut en restaurang nästan mitt emot Moulin Rouge. Tyvärr var stället en riktig turistfälla!

Trots att vi var lite trötta i benen gav vi oss efter middagen upp i konstnärskvarteren igen och fick se Sacré-Coeur i kvällsljus också. dessutom fick vi en glimt av Eiffeltornet som inte hade synts tidigare på dagen!
På vägen hem tog vi en drink på en bar innan vi begav oss hem...

Inga kommentarer: