tisdag 19 maj 2009

Vår resa - Musée d´Orsay och Eiffeltornet

Det ösregnade hela natten till tisdagen. Det var å andra sidan det enda vi hörde... konstigt nog var det nämligen tystare på vårt hotellrum i centrala Paris än var det är hemma i Värpinge och ja, självklart hade vi fönstret öppet.
Det var fortfarande halvkasst väder när vi gav oss iväg med Metron till Champs Elysées Clemenceau. Vi vände näsan bort från Triumfbågen och begav oss i motsatt riktning mot Jardin des Tuileries och Louvren. Efter att ha hämtat ut alla våra förköpsbiljetter, under jord, begav vi oss vidare till Musée d´Orsay. Vi kom smidigt in (förköp YEAH!) och sedan, efter en snabb lunch på plan 5 (eller 3), var det bara till att njuta!
När vi kom ut från Muséet 4,5 h senare sken solen och vi bestämde oss för att följa Seine till Eiffeltornet. En snabb fika innan vi kom fram räckte för att vi skulle orka stå de nästan två timmarna i kö för att ta oss upp till toppen. Och vilken underbar utsikt! Det var lite dimmigt, men solen sken och det var underbart!

Vi passade på att ringa hem medan vi var i toppen, bara för att skryta lite grann. :)
För att göra upplevelsen än mer speciell bestämde vi oss för att äta på 58 la tour Eiffel, den grymma restaurangen på tornets första plan. Det blev förrätt: Grön Sparris och Green pea Soup och till huvudrätt: Ankfilé med grillad frukt och Kalvfilé med småpotatis och lök. Mmmmm!
Sedan förväxlade vår servitris vår nota med våra amerikanska grannars, men det ordnade sig.
Vi tog vägen genom Champs de Mars och stannade för att titta på när Eiffeltornet började glittra. Då passade Alex på att FRIA ... med en ring som lämpligtvis fanns på plats (en helt annan historia)!!!!! Det var helt perfekt, och faktiskt mer spontant än jag kunnat tänka mig!

Vi stupade i säng efter en lång, härlig dag!




5 kommentarer:

Linda sa...

Äntligen blev det ett frieri, och i romantiska Paris. Så då fortsätter bröllopsplanerna med andra ord ;-)
Kram!!

Kristina sa...

Så då blir det bröllop snart? Roligt att ni haft det så fint. Ngt att berätta för barnbarnen? KRAM

Lovisa sa...

Wow, grattis! Kram!

Familjen Wiman: sa...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Vilken romantisk blivande man du har. :o)

Många kramar Maria, Magnus & Emilia

Malin Jörgensen sa...

Ett stort grattis!!! Man blir ju nyfiken på historien om ringen. Kram Malin